cum-ai-grij-de-psihicul-copiilor

Asemenea adulților, și copiii se pot confrunta cu stres sau lipsa mulțumirii față de ei înșiși. Din acest motiv, au nevoie să-și dezvolte obiceiuri sănătoase, astfel încât să-și gestioneze nivelul de stres, să se relaxeze și să se bucure de ceea ce fac.

Starea noastră psihică este la fel sau chiar mai importantă decât cea fizică. Dacă vrem să-l ajutăm pe cel mic, trebuie să ținem cont de faptul că aceștia fac ce văd la noi, nu neapărat ce le spunem. Astfel, trebuie mai întâi să fii tu bine, ca să poți avea grijă de el.


Obiceiuri pentru sănătatea mintală a celor mici

*Un psihic sănătos înseamnă, în primul rând, un corp odihnit. Asigură-te că doarme suficient. Astfel, va avea energie pentru activitățile din timpul zilei și pentru pasiunile sale.

*Un psihic sănătos înseamnă un stil de viață activ. Îndrumă-l spre mișcare, ieșiți în parc sau desfășurați activități fizice împreună. Mișcarea îi va îmbunătăți dispoziția și-l va ajuta să se dezvolte armonios.

*Un psihic sănătos înseamnă un corp sănătos. Ai grijă să mănânce sănătos și să se hidrateze corespunzător. 

*Un psihic sănătos înseamnă echilibru. Nu-l încărca cu responsabilități. Ajută-l să echilibreze timpul liber, cel în care se relaxează, cu cel în care e implicat în activități, în care are de rezolvat mai multe task-uri.

*Un psihic sănătos înseamnă dezvoltarea unei pasiuni. Îndrumă-l în găsirea unei pasiuni.

*Un psihic sănătos înseamnă socializare. Încurajează-l să-și creeze relații, să socializeze, să petreacă timp cu alți copii. 

*Un psihic sănătos înseamnă noutate. Implică-l în activități noi, care să-i trezească interesul.


Bazele echilibrului emoțional se construiesc în copilărie. În formarea obiceiurilor sănătoase este foarte important exemplu. Dacă tu mănânci sănătos, copilul te va urma. Prin exemplu, îl îndrumi și susții în acest proces.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!