De ce au nevoie bebelusii de vitamina D3?

Vitamina D3 este cunoscuta sub numele de „vitamina soarelui” deoarece corpul nostru poate produce vitamina D3 de la soare. Cand lumina soarelui atinge pielea noastra, razele ultraviolete B ale soarelui sunt folosite pentru a produce aceasta vitamina. Insa, in cazul bebelusilor, nu este posibil obtinerea de la soare a vitaminei D3 de care organismul lor are nevoie.

Fie ca alaptati natural bebelusul sau folositi formula de lapte, trebuie sa-i administrati Vitamina D3. Aceasta este importanta pentru ca ajuta organismul micutului sa absoarba calciul (necesar pentru dezvoltarea si mentinerea oaselor si dintilor puternici).

Rahitismul este o afectiune specifica celor mici, care se datoreaza carentei de vitamina D, calciu si fosfati. Rahitismul impiedica procesul de cresterea si dezvoltare normala a sistemului osos, la adulti afectiunea este intalnita sub numele de “osteomalacie”. In absenta vitaminei D3, oasele isi pot pierde din rezistenta naturala, devin fragile (au tendinta de curbare) si se pot rupe usor, chiar in urma unor traumatisme minore.

Principalele simptome ale rahitismului sunt date de curbarea oaselor de la picioare, sternul curbat spre exterior, coastele pronuntate, abdomenul marit (ca o minge), fontanela deschisa pana la o varsta avansata, intarzierea aparitiei dintilor. Urmarile rahitismului pot sa ramana intreaga viata, din acest motiv este important sa prevenim boala si sa administram corect vitamina D3. Pe termen lung, deficienta de vitamina D3 poate duce la diverse boli ale sistemului osos.

Sunt destul de putine alimente care contin vitamina D si uneori, alimentele pentru copii au un astfel de supliment, insa cele mai bune surse raman:

  • Pestele gras (somon, tuna, macrou)
  • Ficatul de vaca, branza sau albus de ou (cantitate mica)
  • Ciupercile
  • Anumite cereale si preparate din soia.

Asadar, vitamina D3 este extrem de importanta pentru bebelusi, iar suplimentarea acesteia este necesara pentru a preveni aparitia rahitismului. Alinan Vitamina D3 asigura copilului necesarul zilnic din aceasta vitamina. Fiecare flacon de Alinan Vitamina D3 se poate utiliza timp de 12 luni de la prima deschidere (se pastreaza la frigider, in ambalajul original).

Comentarii

comentarii pana acum

Articol postat in categoria Articole. Link-ul catre articol este permalink.