Activitati de relaxare pentru copii

Trec usor de la o stare la alta, se enerveaza cand te astepti mai putin, aparent fara un motiv clar, dorm prost, iar dimineata sunt obositi, nu mai manânca precum odinioara si nici nu se mai concentreaza la activitati si teme. Atunci cand sunt stresati, si copiii trec prin aceleasi stari ca si adultii, insa cei mici nu le pot gestiona cu usurinta. Tocmai de aceea este important ca parintii sa gaseasca activitati care sa ii ajute sa se relaxeze si sa apeleze la specialisti pentru consiliere.

Iata cateva idei de activitati pe care le puteti face cu copiii acasa:

Faceti impreuna baloane de sapun. Suflati incet pentru a face baloanele, pentru ca astfel veti inspira adânc.

Relaxati-va cu ajutorul exercitiilor de yoga. Daca nu stiti pozitii simple, le puteti invata si apoi exersa impreuna cu copiii. Acestea ii vor ajuta sa se linisteasca.

Jucati-va de-a pisica. Daca exercitiile de yoga nu ii prind pe copii, atunci imitarea unei pisici sigur va functiona. Tot ce trebuie sa faceti este sa va prefaceti ca sunteti o pisica lenesa, abia trezita dupa un somn odihnitor, care casca, miauna si isi intinde “labutele”. Va veti relaxa cu siguranta si voi, si copiii.

Mesteriti impreuna un seif pentru frici. Puteti folosi o cutie pe care o colorati si in care adunati toate emotiile negative sub forma de hârtii mototolite, pietre, castane etc., iar cheia o pastrati fie voi, fie copilul.

Butonul bucuriei. Alegeti un loc pe corp care va reprezenta butonul si gânditi-va apoi la un sunet sau o melodie ce va fi declansata la atingerea locului. Gasiti pe rând butonul fiecaruia. Cu siguranta se va lasa cu hohote de ras.

Distribuiti acest articol ...
Share on facebook
Facebook
0

Produse recomandate

Alinan Sirop de linistire
Alinan Sirop de linistire

Alinan® Sirop de linistire este un preparat obținut din extracte naturale standardizate, cu proprietăți calmante, recomandat copiilor în cazul stărilor de agitație, pentru îmbunătățirea calității somnului și pentru funcționarea normal a sistemului digestiv.

AFLĂ MAI MULTE
Alinan Atentie si concentrare
Alinan Atentie si concentrare

Combinatie unica de vitamine din complexul B si magneziu din saruri usor absorbabile, special conceput pentru a asigura buna functionare a sistemului nervos la copii.

AFLĂ MAI MULTE