Alinan® iti da spor la invatat si chef de joaca

Testari pentru inscrierea in clasa a V-a, mai multe teme, proiecte si lucrari. Urmeaza o perioada cu adevarat intensa pentru copiii nostri cand energia si capacitatea de concrentare trebuie sa fie la cote maxime. In plus, aceasta perioada coincide si cu venirea primaverii cand organismul celor mici este mai obosit din cauza alimentatiei mai sarace in vitamine din timpul iernii, a lipsei luminii naturale si activitatilor in aer liber sau din cauza schimbarilor de temperatura.

Cum iti ajuti copilul in perioada examenelor

  • Nu pune presiune pe copil si incearca sa nu folosesti expresii precum „Nu ma dezamagi”, „Trebuie sa fii cel mai bun”, „Nu mai piede vremea si apuca-te de invatat”. Perioadele de testari si extrem de stresante pentru copii, iar gestionarea gresita a stresului poate duce la depresii, anxietate, atacuri de panica, scaderea stimei de sine, crize de plans, insomnii si cosmaruri.
  • Odihna este extrem de importanta mai ales in aceasta perioada. Tocmai de aceea este indicat ca activitatea copilului sa se incheie cu o ora inainte de a se baga in pat.
  • Ai grija ca cel mic sa nu sara peste mese. Creierul are nevoie de hrana pentru a functiona in parametrii doriti. Intre mese ii poti oferi nuci, alune, fructe sau branza.
  • Nu exclude din programul zilnic activitatile care il relaxeaza si il destreseaza.
  • Incurajeaza-l sa-ti vorbeasca despre ceea ce simte si sa ceara ajutor.

Tips & tricks

Repetitia spatiata este una din cele mai eficiente metode de invatare prin care il poti ajuta pe copil sa isi aminteasca informatiile invatate pe termen lung, mai ales cand se pregateste pentru examen. Secretul consta in intervalul de timp dintre repetitii.

Repetitia spatiata este in stransa relatie cu notiunea de „curba uitarii”, care arata ritmul in care scade acuratetea informatiilor pe care le-am memorat. Curba uitarii este exponentiala, adica in a doua zi dupa ce am invatat, pierderea de informatie este foarte mare, dupa care uitam intr-un ritm mai lent.

Pentru a schimba curba uitarii, recomanda-i copilului sa repete lectia astfel:

  • In a doua zi dupa ce a invatat, este bine sa repete informatiile timp de 10 minute.
  • In a saptea zi dupa ce a invatat, va avea nevoie de 5 minute pentru a reactiva informatiile invatate.
  • Peste 30 zile, creierul copilului tau va avea nevoie doar de 2-4 minute pentru a recunoaste informatiile invatate.

Mai multa energie si mai putin stres

Gama Alinan® vine in ajutorul copilului tau cu doua solutii care sa il ajute sa faca fata aceastei perioade.

Alinan® Atentie si concentrare este o combinatie unica de vitamine din complexul B si magneziu din saruri usor absorbabile, special conceput pentru a asigura buna functionare a sistemului nervos la copii. Siropul Alinan® Atentie si concentrare ajuta la cresterea capacitatii de atentie si concentrare, reducerea agitatiei, emotivitatii, oboselii si extenuarii.

Alinan® Sirop de linistire este un preparat obținut din extracte naturale standardizate, cu proprietati calmante, recomandat copiilor care trec prin perioade de stres. Alinan® Sirop de linistire ajuta la reducerea starilor de agitatie si nervozitate, la imbunatatirea calitatii somnului si la functionarea normala a sistemului digestive (reglarea tranzitului intestinal, balonari, crampe abdominale).

 

 

Distribuiti acest articol ...
Share on Facebook
Facebook
0

Produse recomandate

Alinan Atentie si concentrare
Alinan Atentie si concentrare

Combinatie unica de vitamine din complexul B si magneziu din saruri usor absorbabile, special conceput pentru a asigura buna functionare a sistemului nervos la copii.

AFLĂ MAI MULTE
Alinan Sirop de linistire
Alinan Sirop de linistire

Alinan® Sirop de linistire este un preparat obținut din extracte naturale standardizate, cu proprietăți calmante, recomandat copiilor în cazul stărilor de agitație, pentru îmbunătățirea calității somnului și pentru funcționarea normal a sistemului digestiv.

AFLĂ MAI MULTE