Astenia la copii nu este nici lene, nici moft

Trecerea de la un anotimp la altul nu ne influenteaza doar pe noi, adultii, ci si pe copii. Si ei se pot simti obositi, nervosi, somnorosi si fara chef de nimic. Nici macar de joaca. Schimbarea vremii nu le pune organismul sa lupte doar cu viroze, ci si cu ceea ce specialistii numesc „astenie”. Aceasta se instaleaza brusc, odata cu cresterea luminii, si se manifesta prin:

– ameteala

– apatie

– lipsa poftei de mancare

– durere de cap

– dificultati de concentrare

– plans fara un motiv anume

– tristete.

Spre deosebire de barbati, femeile sunt de doua ori mai predispuse la astenie, patru din zece romance confruntandu-se cu simptomele acesteia, potrivit unui studiu realizat compania Mercury Research. Si in cazul persoanelor cu temperament melancolic sau coleric, schimbarea de anotimp poate provoca anxietate, care nu trebuie ignorata pentru a nu se tramnsforma in depresie.

Ce faci ca sa iti ajuti copilul sa se simta mai bine

Pentru a-l ajuta pe micutul tau sa se acomodeze mai repede cu noul anotimp, ai in vedere urmatoarele:

  • Sa faca miscare, dar fara sa se epuizeze! Aceasta ajuta la stimularea secretiei de endorfine care imbunatatesc starea psihica.
  • Sa va plimbati zilnic! Este una dintre cele mai bune metode prin care se va putea relaxa si care il va ajuta sa se odihneasca bine.
  • Sa nu consume alimente grase. Profita de verdeturile si legume specifice primaverii si incurajeaza-l sa le consume. Spanacul, stevia, urzicile si leurda sunt bogate in substante ce revitalizeaza organismul.
  • Sa se odihneasca! Somnul este extrem de important mai ales in aceasta perioada cand organismul are nevoie de ajutor pentru a se reface.
  • Pentru mai multa energie si capacitate de concentrare, iti recomandam Alinan Atentie si concentrare. Alinan Atentie si concentrare este o combinatie unica de vitamine din complexul B si magneziu din saruri usor absorbabile, special conceput pentru a asigura buna functionare a sistemului nervos la copii. Siropul Alinan Atentie si concentrare ajuta la cresterea capacitatii de atentie si concentrare, reducerea agitatiei, emotivitatii, oboselii si extenuarii.

Daca copilul tau are peste 12 ani, iti recomandam BienPlus Energie. Este  un produs cu ingrediente active 100% naturale, care vine in ajutorul persoanelor suprasolicitate psihic si intelectual, persoanelor cu deficiente de memorie sau elevilor si studentilor in perioada examenelor. BienPlus Energie reduce oboseala și crește rezistența la efort fizic și intellectual, crește tonusul general al organismului, reduce efectele nocive ale stresului asupra sistemului nervos si nu ingrasa.

Poti comanda produsele noastre de aici:

Distribuiti acest articol ...
Share on facebook
Facebook
0

Produse recomandate

Alinan Atentie si concentrare
Alinan Atentie si concentrare

Combinatie unica de vitamine din complexul B si magneziu din saruri usor absorbabile, special conceput pentru a asigura buna functionare a sistemului nervos la copii.

AFLĂ MAI MULTE