ce-greeli-s-evii-atunci-cnd-faci-grtar

Curiozitate! De cate ori ai iesit pana acum la gratar? Si o sa mai iesi, nu-i asa? Ca tare e buna friptura suculenta la gratar, alaturi de legume proaspete… Nu iti vom povesti despre cum sa pregatesti gratarul perfect, ci iti vom enumera ce greseli sa eviti:


Nu gati pe un gratar murdar. Pentru o mancare gustoasa, este esential ca gratarul pe care prepari carnea sa fie curat. Cel mai bine se curata atunci cand este fierbinte. Asa ca pune-l 5 minute pe foc, pana se incinge, apoi curata-l cu o perie speciala si cu putina grasime.


Nu-l curata imediat dupa ce ai terminat de gatit. Ai terminat de gatit toata carnea si a ramas in urma un gratar negru, cu resturi de mancare arse? Nu le curata. Acestea iti protejeaza gratarul pana la urmatoarea utilizare. Lasa-l sa stea asa si curata-l inainte de a-l folosi, cum ti-am explicat mai sus.


Nu intoarce carnea mai mult de o data. Dungile care raman pe carne de la gratar sunt rezultatul unei singure intoarceri. Daca intorci carnea de mai multe ori, nu mai obtii acelasi rezultat. Si nu mai presa carnea pe gratar – ii scurgi toate sucurile continute si obtii un gratar uscat.


Nu te grabi cu mancarea la masa. Imediat ce carnea este gatita, mai las-o sa stea cateva minute. In acest timp, aceasta continua sa se gateasca, iar sucurile gustoase continute se distribuie uniform.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!