Blogul Alinan

Categorie:Sănătate
Menopauză

Controlul ginecologic trebuie să fie regulat

218
Vezi mai multe articole
controlul-ginecologic-trebuie-s-fie-regulat

Ce schimbări apar în organismul și în viața noastră odată cu instalarea menopauzei? Care sunt motivele pentru care la unele femei menopauza poate apărea mai devreme? Ce simptome ar trebui să le determine să consulte medicul specialist? Despre toate acestea am stat de vorbă cu o serie de medici specialiști în încercarea de a le oferi femeilor aflate la menopauză informații care să le ajute să treacă ușor prin această etapă din viața lor.

 

Liliana Codruța Drăghici, medic primar medicină de familie

 

Menopauza inseamna absenta timp de un an a menstruatiilor si se datoreaza incetarii functiei ovarelor, atat de secretie a estrogenului si progesteronului, cat si a functiei ovulatorii. Menopauza precoce (inainte de 40 de ani) poate fi indusa chirurgical, prin indepartarea uterului sau ovarelor pentru diverse patologii (fibrom uterin, chisturi ovariene etc.), dupa iradierea pelvisului pentru patologii maligne sau din cauza unor boli autoimune sau factori genetici.


Atunci cand apar uscaciunea vaginala, durerile la contactul sexual, usturime la mictiune si infectii urinare, pierderi involuntare de urina, cresterea tensiunii arteriale, tulburari de somn, bufeuri si transpiratii, femeile ar trebui sa consulte medicul specialist. Controlul ginecologic trebuie sa fie regulat deoarece dupa menopauza creste riscul de cancere ale aparatului genital si de cancer de san.


Pentru a trece mai usor prin aceasta perioada, dupa ce efectueaza un test de menopauza, se administreaza 3-6 luni Mastrelle Meno I, iar pentru simptomele locale (uscaciune vaginala), Mastrelle Madame 45+. Mastrelle Meno I este un produs pe baza de extracte naturale care acopera majoritatea simptomelor legate de instalarea menopauzei, inclusiv anxietatea si tulburarile de somn, bufeurile si transpiratiile nocturne.


Uscaciunea vaginala se instaleaza din cauza scaderii estrogenului si se traduce prin fragilitate la nivelul mucoasei vaginale si dureri de contact sexual. Tratamentul este cu ovule cu estrogen sau fitohormoni si acid hialuronic. Mastrelle Madame 45+ este, de exemplu, un gel vaginal care formeaza un film protector ce hidrateaza, asigura o buna lubrifiere si imbunatateste calitatea tesutului vaginal. Se recomanda o administrare la 3-4 zile, atat timp cat exista simptome.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!