cum-s-ai-un-ten-luminos-fr-semne-de-oboseal

Toate ne dorim să avem un ten luminos și să arătăm fresh, însă oboseala, alimentația necorespunzătoare și stilul de viață haotic își pot pune amprenta și pe felul în care arată pielea noastră. Cum îi poți reda strălucirea naturală ? O rutină adecvată de îngrijire și o atenție mai mare la obiceiurile pe care le ai te pot ajuta să ai o piele fără semne de oboseală.


Urmează o rutină de îngrijire a tenului dimineața și seara. Curăță-ți tenul regulat pentru a elimina celulele moarte ale pielii și pentru a permite produselor hidratante să pătrundă mai bine. Poți folosi gelul purifiant de curățare Ideal Colagen & Elastină. Curăță delicat, fără a exfolia tenul, hidratează intens șicalmează iritațiile. Dacă ai un ten gras sau cu tendință acneică, poți folosi gelul purifiant de curățare NO SPOT.


Totodată, asigură-te că îți păstrezi pielea hidratată prin utilizarea unei creme hidratante sau a unui ser de hidratare. Poți folosi serul restructurant Ideal Colagen Serum sau gelul-cremă Ideal Soft Collagen 20+, Crema de zi Ideal Active Collagen 30+ sau crema de zi Ideal Supreme Collagen 45+, în funcție de vârstă. Ingredientele active din compoziția gamei Ideal, printre care colagenul solubil nativ de origine marină, elastina hidrolizată de origine marină, extractul de miere și glicogenul marin asigură o hidratare intensă și de durată, iar pielea beneficiază de o îmbunătățire semnificativă a calității și a texturii.


Nu uita de protecția solară. Razele UV provoacă îmbătrânirea prematură a tenului, apariția ridurilor fine și a petelor pigmentare, modificarea texturii pielii și reducerea nivelului de hidratare.

Cel mai ridicat indice UV se regăsește în intervalul orar 10-16 în care se recomandă evitarea expunerii pielii la soare. Folosește crema Doctor Fiterman SUN PROTECT SPF 25 sau 50 ce conferă triplă protecție împotriva arsurilor solare, foto-îmbătrânirii și a apariției petelor pigmentare. Asigură protecție completă pentru toate tipurile de piele împotriva razelor UVA, UVB, HEV și IR-A.


La ce alte aspecte să mai fii atentă dacă vrei un ten revitalizat:

✅ Asigură-te că dormi suficient. Somnul adecvat permite pielii să se regenereze și să se recupereze, contribuind la un aspect mai sănătos.

✅ Bea suficientă apă pentru a menține hidratarea optimă a pielii. Pielea bine hidratată are un aspect mai plin și mai luminos.

✅ Consumul de alimente bogate în nutrienți, vitamine și antioxidanți poate avea un impact pozitiv asupra sănătății pielii tale. Consumă mai multe fructe, legume, pește și alimente bogate în acizi grași omega-3 și fii atentă la alimentele procesate, grăsimi, zahăr și tutun pentru că acestea afectează aspectul tenului.

✅ Stresul poate afecta aspectul pielii tale pentru că organismul produce o cantitate mai mare de cortizol, hormonul stresului, ceea ce face ca tenul tău să devină mai gras și mai predispus apariției de coșuri/comedoane. Plimbă-te mai des în natură, fă activități care îți plac și te relaxează și încearcă să gestionezi mai bine stresul.

✅ Fă mai multă mișcare. Mișcarea fizică îți activează circulația și de asemenea accelerează procesul de curățare și regenerare al organismului.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!