eti-sigur-c-i-trebuie-doar-un-lubrifiant

Uscaciunea vaginala poate aparea oricand in viata unei femei si se datoreaza in principal scaderii nivelului de estrogen. In mod natural, peretii vaginali sunt lubrifiati de un strat subtire de fluid limpede. Acesta protejeaza vaginul impotriva infectiilor, il lubrifiaza si are rol in „curatarea” acestuia prin eliminarea celulelor moarte si a sangelui menstrual.

Estrogenul stimuleaza productia acestui fluid, care hidrateaza mucoasa vaginala si ii mentine elasticitatea. Atunci cand nivelul de estrogen scade, apare uscaciunea vaginala; mucoasa vaginala devine astfel mai subtire si mai fragila si isi pierde din elasticitate, iar functia de protectie si de curatare se diminueaza.


Care sunt simptomele?

  • durere sau sangerare usoara in timpul actului sexual si, implicit, scaderea calitatii vietii sexuale si de cuplu;
  • sensibilitate constanta in zona vaginala, mancarime, arsuri;
  • disconfort in timpul urinarii sau chiar si in timpul exercitiilor fizice;
  • infectii/vaginite repetate.

Netratata, uscaciunea vaginala poate favoriza producerea de rani, infectii vaginale repetate si, nu in ultimul rand, din cauza cercului vicios, uscaciune vaginala – infectii – uscaciune vaginala, poate conduce la cancer de col uterin.


Ce poti face?

Cele mai multe femei sesizeaza aceasta problema in timpul contactului sexual, si de aceea solutia cel mai frecvent aleasa este utilizarea unui lubrifiant. Nu este o solutie gresita, insa utilizarea unui lubrifiant poate fi doar o solutie de moment, insuficienta. De ce este insuficienta? Pentru ca in cele mai multe cazuri acesta nu restabileste proprietatile mucoasei deteriorate, nu stimuleaza retinerea apei si reluarea procesului de hidratare si nici nu cicatrizeaza ranile, ci mai degraba le stimuleaza dezvoltarea.


Uscaciunea vaginala poate fi tinuta la distanta

Pentru a reface stratul deteriorat al mucoasei vaginale, alege o solutie de durata, foloseste cu regularitate un gel vaginal hidratant. Mastrelle Chic este un gel vaginal care contine acid hialuronic, dexpantenol si extracte de aloe si galbenele. Acidul hialuronic este o molecula naturala, care are capacitatea de a atrage si de a fixa cantitati mari de apa in tesuturi, marindu-le elasticitatea si gradul de hidratare. Dexpantenolul (provitamina B5), impreuna cu extractul de aloe si galbenele, calmeaza iritatiile si contribuie la refacerea rapida a mucoasei vaginale. Mastrelle Chic are un pH echilibrat, in jurul valorii normale pentru mucoasa vaginala, 4.1, care impiedica dezvoltarea microorganismelor patogene. Poate fi utilizat zilnic sau ori de cate ori este necesar. Nu pateaza lenjeria. Utilizarea regulata sporeste confortul si starea de bine in zona intima.

Daca esti la menopauza, alege Mastrelle Madame. Acesta este un gel pe baza de izoflavone din soia, acid hialuronic, extracte de aloe si galbenele. Are pH 5.0, apropiat de cel normal pentru mucoasa vaginala in aceasta perioada. La intrarea in menopauza cantitatea de estrogen sintetizata in corp scade si ca atare apar si efectele specifice, printre ele subtierea, atrofia si uscaciunea mucoasei vaginale. Izoflavonele din soia au capacitatea de a mima efectul estrogenilor la nivelul epiteliului vaginal stimuland hidratarea si troficitatea epiteliului vaginal. Acidul hialuronic contribuie si el la mentinerea hidratarii, iar extractele de aloe si galbenele combat efectele inflamatiei locale.


Conform studiului efectuat de expertii Mastrelle, preparatele vaginale pe baza de acid hialuronic sunt preferate de catre femeile care apeleaza la un tratament pentru combaterea uscaciunii vaginale deoarece acidul hialuronic are o actiune de luga durata si restabileste proprietatile mucoasei deteriorate, stimuleaza retinerea apei si reluarea procesului de hidratare precum si cicatrizearea ranilor.

 

Sfaturi pentru o viata sexuala implinita

  • Consumati cantitati suficiente de lichide –hidratarea este foarte importanta pentru organism;
  • Activitatea sexuala regulata mentine mucoasa vaginala sanatoasa, crestrea activitatii sexuale duce la cresterea lubrefierii vaginale si a grosimii mucoasei vaginale;
  • Acordati timp pentru preludiu inainte de actul sexual pentru a va asigura ca sunteti pe deplin relaxata si lubrefiata;
  • Renuntati la obiceiurile nesanatoase cum ar fi fumatul – nicotina produce constrictia vaselor de sange, impiedicand oxigenarea pielii si regenerarea celulara si favorizand deshidratarea;
  • Mergeti la consult ginecologicin mod regulat – controlul ginecologic regulat este cea mai sigura modalitate de a afla daca sunteti sanatoasa sau de a depista o afectiune in stadii incipiente;
  • Igiena nu trebuie neglijata – igiena intimatrebuie realizata corect si in mod frecvent; pentru a preveni afectiunile zonei intime, evitati produsele sub forma de spray-uri si utilizarea in mod excesiv a dusurilor vaginale, dar si a produselor cu un pH alcalin, deoarece zona vaginala are un pH acid (3,5-4,5), doar in situatii patologice devenind alcalin;
  • Faceti sport in mod regulat pentru a combate efectele nocive ale stresului cotidian – stresul este, de cele mai multe ori, principalul motiv pentru aparitia majoritatii afectiunilor organismului.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!