facem-ceea-ce-iubim-sau-iubim-ceea-ce-facem

Tata: ,,Te-ai gândit ce vrei să faci după ce termini cu facultatea?”

Eu: ,,Da, voi face doar ceea ce iubesc.”

Tata: ,,Măi, tata, o să vezi că în viață nu poți să faci doar ceea ce-ți place.”

Eu: ,,Nu este adevărat! O să vezi că o să fac doar ceea ce-mi place.”


Am avut foarte des acest dialog cu tatăl meu și indiferent de argumentele pe care mi le-ar fi adus, răspunsul meu era întotdeauna același ,,O să fac doar ceea ce-mi place! O să fac doar ceea ce iubesc!”


De-a lungul timpului, am observat că lucrurile nu stau chiar așa cum îmi imaginam și că în drumul meu spre succes este nevoie să fac și lucruri care nu-mi plac. Așa am învățat că trebuie să iubesc ceea ce fac, nu să fac doar ceea ce iubesc.

Mulți dintre noi suntem în căutarea fericirii. Căutăm feriricrea atât în viața personală, cât și în cea profesională. Uneori suntem atât de orbiți de această căutare încât nu realizăm că fericirea este chiar în fața noastră. Pentru mine, fericirea stă în lucrurile mici, făcute din dragoste, nu în lucrurile materiale. Ele își pierd valoarea în timp, dar câteva rânduri scrise pe o foaie vor avea mereu valoare... sentimentală.


Când vine vorba de viața profesională, ei bine... aici cred că lucrurile se schimbă.


La 20 de ani nu prea îți permiți să faci doar ceea ce iubești. 20 de ani e vârsta potrivită pentru a acumula cât mai multe experiențe și să profiți de ușile care ți se deschid.

La 30 de ani... cred că lucrurile stau diferit. Nu am ajuns încă acolo, dar țin să cred că prioritățile ți se schimbă. Din punct de vedere profesional poți fi cât de cât stabil sau poți fi în căutarea jobului ,,perfect”.

La 40 de ani cred că oamenii încep să pună mai mult accent pe fericire și că, într-adevăr, vor să facă doar ceea ce iubesc. Sau poate au învățat să iubească ceea ce fac și sunt foarte fericiți.

De la 50 de ani... liniștea și fericirea sunt pe primul loc. A da... și nepoții. Să nu uităm de ei 😊


Totuși, nu ar trebui ca această dilemă (fac ceea ce iubesc sau iubesc ceea ce fac?) să stea în calea dezvoltării noastre. Nu e greșit în a vrea mai mult sau în a-ți depăși limitele. Însă, înainte de a face acest pas, fii sigur că îți cunoști cât de cât limitele și că știi cât de mult ai putea să faci.


Întrebare pentru tine: faci ceea ce iubești sau iubești ceea ce faci?

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!