menopauza-afecteaz-capacitatea-de-concentrare

Daca cu bufeurile si cu insomniile specifice menopauzei pari sa te descurci, n-ai nici cea mai mica idee cum sa faci fata lipsei de atentie si de concentrare si lacunelor de memorie. Visarea cu ochii deschisi, problemele cu logica si dificultatea in a duce la bun sfarsit anumite sarcini te lasa fara aer si te dezorienteaza foarte tare.

Desi nimeni nu se poate concentra 100% toata ziua, cu cateva trucuri poti duce la bun sfarsit activitatile zilnice.

Antrenarea creierului. Sudoku, rebus, sah, puzzle… Jocurile raman cea mai distractiva metoda de tratament pentru imbunatatirea concentratii. Poti juca online anumite jocuri de cultura generala. Citeste carti, ziare si reviste. Invata ceva nou, cum ar fi sa canti la un instrument muzical sau o limba straina. Petrece timpul discutand si socializand cu prietenii sau familia.

O dieta sanatoasa. Energia si nutrienții de care avem nevoie le obținem din consumul de alimente sanatoase, bogate in substante nutritive cum ar fi omega-3 si omega-6, considerate substante care stimuleaza activitatea creierului si ajuta la imbunatatirea capacitatii de concentrare.

Somnul este unul dintre cei mai importanți factori de care are nevoie mintea ca sa se odihneasca si sa se reîmprospateze. Odihna este necesara pentru a înțelege si stoca informații noi.

Miscarea si natura. Sportul este un remediu bun pentru corpul nostru. Studiile realizate in ultimii ani au demonstrat ca femeile care practica sport cu regularitate au riscuri mai mici sa dezvolte probleme de memorie, dar si alte probleme de natura cognitiva, dupa instalarea menopauzei. Petrecerea timpului în natura, zilnic, pentru doar 15-20 de minute este suficienta pentru a ne relaxa mintea si încarca bateriile.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!