sntatea-oaselor-la-30-de-ani

Sănătatea oaselor este importantă indiferent de vârstă. Trebuie să fim atenți la doza zilnică recomandată de calciu, vitamina D, precum și să eliminăm stresul (cortizolul poate inhiba creșterea oaselor).

La vârsta de 30 de ani, sănătatea oaselor poate fi influențată de stilul de viață, alimentație și mișcare. Pentru a menține oasele sănătoase trebuie să…

  • Consumăm alimente bogate în calciu și vitamina D: iaurt, brânză, lapte, ouă, ton, somon. Consumul adecvat de calciu și vitamina D poate ajuta la prevenirea osteoporozei și la menținerea oaselor puternice și sănătoase pe termen lung.
  • Să avem un stil de viață activ, excerciții fizice regulate. 
  • Să reducem consumul de aclool și tutun. Aceste obiceiuri nesănătoase pot slăbi oasele.
  • În cazul în care aportul alimentar nu este suficient, putem suplimenta alimentația cu calciu și vitamina D. Dacă nu există suficient calciu în alimentație, corpul va lua calciul din oase, ceea ce poate duce la pierderea densității osoase și la fragilitatea oaselor. Vitamina D este importantă pentru absorbția calciului și pentru menținerea nivelurilor normale de calciu în sânge.

Pe lângă moderația în ceea ce privește alcoolul și tutunul, trebuie să mai renuțăm sau reducem anumite obiceiuri, cum ar fi…

  • Consumul excesiv de sare, poate duce la pierderea de calciu din oase și la scăderea densității acestora.
  • Consumul excesiv de cofeină (poate duce la scăderea densității oaselor).
  • Consumul excesiv de alimente procesate și fass-food, acestea conțin cantități mari de sodiu și grăsimi nesănătoase.

Sănătatea oaselor nu trebuie ignorată, indiferent de vârsta pe care o avem. Oasele împlinesc mai multe funcții vitale în organism, cum ar fi depozitarea mineralelor și mobilitatea.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!