zile-pline-de-energie-chiar-i-toamna

Există două tipuri de persoane: cele care iubesc sezonul călduros și cele care abia așteaptă sezonul de toamnă, bucurându-se de un moment de relaxare cu o ceașcă de ceai sau o ciocolată caldă în mână.


Toamna aduce cu sine zile mai scurte și răcoroase, afecțiuni sezoniere, dar și schimbarea stilului de viață. Schimbarea reprezintă singurul lucru constant în viață, iar venirea toamnei este un memento că schimbarea este întotdeauna constantă. Este perfect normal să experimentezi schimbări ale nivelului de energie în acestă perioadă a anului. Acum este momentul perfect să îmbrățișezi energia mai blândă a sezonului rece.


Dar ce putem face pentru a avea energie chiar și în zilele de toamnă? Hmmm... haide să descoperim împreună.


Întărește-ți imunitatea. Pe măsură ce ne apropiem de iarnă, iar temperaturile scad, este posibil să te confrunți cu răceala și gripa. Este momentul perfect să îți întărești imunitatea și să combați răcelile sezoniere. Pentru a face acest lucru este indicat să îi oferi organismului aportul de vitamina C și zinc de care acesta are nevoie.


Ai grijă la alimentație. Toamna este unul dintre anotimpurile cele mai bogate în fructe și legume. Este indicat să consumi cât mai multe dintre acestea pentru a-ți asigura în mod natural aportul de vitamine și minerale. Foarte important... nu uita să te hidratezi!


Fă-ți timp pentru a te odihni. Pe năsură ce zilele se scurtează este normal ca și ciclul nostru somn-veghe să se schimbe. În lunile mai reci, cu zile mai scurte și nopți mai lungi, corpul încearcă în mod natural să optimizeze energia, acordând prioritate somnul. Vei observa faptul că, spre deosebire de vară, unde petreci mai mult timp în aer liber, toamna este perioada din an potrivită pentru relaxare. În acest timp, corpul are nevoie de perioade mai lungi de odihnă. Este indicat să-ți asculți corpul, iar când simți că ai nevoie de o oră în plus de somn, să o faci.


Continuă să faci mișcare în mod regulat. Activitatea fizică contribuie la îmbunătățirea stării genereale de sănătate, dar și a somnului. De asemenea, ajută la pierderea în greutate, îmbunătățesc funcțiile cognitive și au un efect pozitiv chiar și asupra senzației genereală de oboseală. Așadar, nu uita să faci minim 30 de minute de mișcare în fiecare zi.


Încearcă să reduci stresul. emoțiile induce de stres consumă cantități mari de energie. Discuția cu un prieten sau o rudă, alăturarea unui grup de sprijin sau consultarea unui specialist pot ajuta la diminuarea stresului. De asemenea, terapiile de relaxare precum meditația sau yoga sunt metode eficiente pentru îmbunătățirea stării de spirit.


Cel mai important... Ai grijă de tine! Fă lucruri care te fac fericit și profită de vremea de afară pentru a petrece timp de calitate cu tine!

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!