Ce inseamna sa fii in forma?

Daca dai search pe google vei gasi sfaturi referitoare la alimentatia sanatoasa si diete, metode prin care poti avea o conditie fizica de invidiat si sa fii cat mai repede fit sau trucuri prin care te poti simti in forma in fiecare dimineata. Sigur, toate acestea reprezinta raspunsuri la intrebarea pe care am adresat-o initial. Insa, dorim sa va spunem ca e nevoie de mai mult de atat.

In mod cert ca sa fii in forma trebuie sa ai o alimentatie sanatoasa, o conditie fizica foarte buna si o stare energica inca de dimineata.

Dar, asa cum am mentionat deja, cele enumerate nu raspund in totalitate la intrebarea „Ce inseamna sa fii in forma?“. De ce? Pentru ca sa fii in forma inseamna sa ai o flora intestinala sanatoasa. Nu pare prea plauzibil acest raspuns? Ei bine, in continuare, iti vom oferi cateva motive pentru care probioticele ce alcatuiesc o flora intestinala sanatoasa te ajuta sa fii cu adevarat in forma.

Mai intai de toate, apare intrebarea fireasca: ce sunt probioticele?

Probioticele sunt asa-numitele bacterii bune, care se gasesc in mod natural in organismul nostru si ajuta la asimilarea substantelor nutritive, luptand in acelasi timp impotriva infectiilor. Sunt microorganisme care formeaza flora benefica a organismului. Aceste microorganisme se regasesc la nivelul pielii, tractului uro-genital, cailor respiratorii superioare, cavitatii bucale si, in mare masura, la nivel intestinal.

Probioticele au numeroase beneficii asupra organismului. Iata cateva dintre acestea care te ajuta sa FII mereu in FORMA.

  • au un rol important in intarirea sistemului imunitar (cea mai mare parte a sistemului imunitar se gaseste la nivel intestinal, iar flora intestinala sanatoasa este parte a sistemului imunitar functional)
  • ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect
  • reduce severitatea simptomelor din sindromul colonului iritabil ( un studiu arata ca dupa administrarea Lactobacillus rhamnosus manifestarile sindromului de colon iritabil au fost vizibil reduse)
  • reduce necesitatea tratamentului antialergic (un studiu arata ca administrarea timp de 4 saptamani inainte de expunerea la alergeni a unui preparat probiotic a scazut semnificativ necesitatea administrarii de antihistaminice orale, decongestionante nazale si oculare la pacientii cu teren alergic).
  • reduc efectele nocive ale antibioticelor asupra organismului (antibioticele nu distrug selectiv doar microorganismele patogene, ci afecteaza si flora normala de probiotice)
  • reduc incidenta si perioada de manifestare a scaunelor diareice
  • sustin functionarea normala a pielii

In plus, probioticele contribuie la frumusetea pielii, care va fi mai hidratata si la o mai buna protectie, prin cresterea secretiei de sebum.

De asemenea, probioticele au efecte pozitive si asupra starii de spirit si a creierului. Un studiu publicat in PLOS One a aratat ca tulpina Lactobacillus (L.) rhamnosus reduce semnificativ starea de anxietate. Exista dovezi care arata ca probioticele pot ajuta la stimularea starii de spirit si la protejarea organismului impotriva efectelor daunatoare ale stresului.

Asadar, o flora intestinala sanatoasa inseamna o stare de spirit pozitiva, energie si mult chef de viata. Cu alte cuvinte, lucruri de care ai nevoie in fiecare zi, pentru orice activitate pe care o desfasori si careia trebuie sa-i faci fata cu brio.

Stai cu ochii pe noi pentru a afla ce inseamna sa fii in forma si cum poti intra in forma atunci cand simti ca nu ai nicio tragere de inima pentru a face asta.

Poti comanda produsele noastre de aici.

Distribuiti acest articol ...
Share on Facebook
Facebook
0