Înapoi la școală. Cum să-l ținem departe pe cel mic de gripă și răceală

Ca părinte, vrei să știi cum să ai grijă de sănătatea copilului, cum să-l protejezi de gripă și răceală. Ne aflăm în sezonul rece, în plin sezon de gripă, iar copiii s-au întors la școală sau grădiniță după vacanța de iarnă.

Într-un astfel de mediu, rata de îmbolnăvire este crescută, este suficient să vină la grădiniță un singur copil răcit. Din acest motiv, iată câteva sfaturi utile pe care să le ai în vedere în această perioadă:

  • Menține o igienă corespunzătoare, inclusiv spălarea corectă a mâinilor.
  • La grădiniță sau școală, îndrumă-l pe cel mic să folosească obiectele personale, cum ar fi propria sticlă de apă, nu cea a colegului sau cana folosită de mai multe persoane. 
  • Încearcă să-l menții activ și iarna.
  • Asigură-te că are o alimentație echilibrată și se hidratează corespunzător. 
  • Ai grijă să doarmă suficient. Lipsa somnului poate duce la slăbirea sistemului imunitar.

Remedii naturale pentru întărirea sistemului imunitar:

  • Bacteriile benefice (probioticele) contribuie la menținerea sistemului imunitar prin sinteza imunoglobulinelor de tip A și cresc capacitatea organismului de a lupta cu infecțiile.
  • Beneficiile vitaminei C sunt numeroase și cu acțiune la nivelul întregului organism. Vitamina C ajută la funcționarea optimă a sistemului imun, reducerea oboselii și extenuării, îmbunătățirea absorbției fierului, funcționarea normală a metabolismului și protejarea organismului împotriva stresului oxidativ.
  • Zincul este un mineral esențial cu rol antioxidant ce se găsește în carne, alune, migdale sau produse din grâu integral și este important pentru buna funcționare a sistemului imunitar și a creierului. Deficitul de zinc duce la slăbirea imunității și poate contribui la starea de oboseală a organismului.
  • În sezonul rece, echinacea ne poate feri de răceli, viroze respiratorii sau de alte infecții comune. În combinație cu propolisul și vitamina C, reduce cu 55% numărul de îmbolnăviri, cu 62% numarul de zile de febră, cu 51% numărul de zile de utilizare de antipiretice și 48% numărul de zile de administrare de antibiotice conform studiilor clinice. 
  • Vitamina D3 are un rol esențial pentru organism. Un nivel optim de vitamina D3 susține buna funcționare a sistemului imunitar în perioadele cu risc crescut de îmbolnăviri, dar și în perioadele cu activitate fizică sau intelectuala intensă. Studiile arată, de altfel, că vitamina D intensifică funcțiile sistemului imunitar de până la 5 ori.

Respectând regulile generale de igienă, plus obiceiurile sănătoase, ajutăm sistemul imunitar să fie mai puternic, iar pe cel mic să se bucure de orele petrecute la școală.

Distribuiti acest articol ...
Share on facebook
Facebook
0