Diareea, un simptom des intalnit la copii

Vara vine pentru cei mici nu doar cu soare și chef de joacă, ci și cu o serie de probleme digestive. Cea mai des întâlnită este enterocolita. Copiii sunt cei mai afectaţi, deoarece stomacul lor sensibil nu poate tolera alimentele care au suferit modificări în urma temperaturilor necorespunzătoare.

Cauze:

  • Infecțiile ale tractului digestiv reprezintă cea mai frecventă cauză ale diareei, fiind datorată agenților patogeni virali (Rotavirus – cea mai comună cauză a diareei acute la sugari și copiii mici) și a bacteriilor (Escherichia coli, Salmonella).
  • altă cauză poate fi asocierea de alimente nepotrivite ce antrenează un dezechilibru enzimatic ce duce la fermentația alimentelor și la eliberarea unor compuși iritanți pentru mucoasa digestivă.
  • Și vaccinarea la copii poate fi urmată de un episod diareic, ce trebuie raportat medicului
  • Apariția dentiției de lapte poate fi și ea anunțată de un episod diareic sau diareea poate să apară în timpul sau după erupția dentară.
  • Alergiile alimentare au și ele printre simptome diareea. La ingerarea unui aliment alergen, sistemul imunitar răspunde prin accelerarea tranzitului cu apariția diareei.

Atunci când cel mic are mai mult de trei scaune într-un interval de 24 de ore sau modificarea consistenței față de normal, cu apariția scaunelor moi sau apoase, e clar că suferă de diaree.

Cum tratăm diaree la copii? Indiferent de vârsta pacientului, tratamentul diareei începe cu administrarea de lichide speciale – soluții electrolitice orale, care să înlocuiască lichidele și nutrienții pierduți ca urmare a deshidratării. Administrarea de lichide se face treptat, mai ales dacă cel mic a suferit și episoade de vărsături.

Cum prevenim? Referitor la formele infecțioase de diaree, trebuie să te speli foarte des pe mâini, pentru a împiedica transmiterea paraziților existenți pe mâini. Spală-ți mâinile cu săpun cel puțin 15 secunde după ce ai atins scutece murdare sau ai folosit toaleta. Spală fructele și legumele foarte bine înainte de a le consuma.

Stoptrans med, pulbere – pentru tratarea diareei la copii (inclusiv la nou-născuți)

Dispozitivul medical Stoptrans med a fost conceput special pentru tratamentul diareei, indiferent de cauză atât pentru copii (inclusiv nou-născuți), cât și pentru adulți, fiind activ pe diareea acută, cât și pe diareea cronică.

Ingredientul activ este diosmectita (în doză de 3g/ plic) ce formează o barieră fizică la nivelul mucoasei intestinale, care reduce absorbția substanțelor dăunătoare și previne agresiunile toxinelor, virusurilor și bacteriilor.

Pulberea este foarte bine tolerată și acceptată de copii mai ales datorită gustului plăcut de portocale și vanilie.

Stoptrans med nu provoacă reacții adverse, nu se absoarbe și nu afectează procesele metabolice normale, nu provoacă constipație și distensie abdominală.

Distribuiti acest articol ...
Share on facebook
Facebook
0

Produse recomandate

Stoptrans® med, pulbere pentru suspensie orala
Stoptrans® med, pulbere pentru suspensie orala

Stoptrans med este un dispozitiv medical destinat tratamentului simptomatic al diareei acute si cronice la copii (inclusiv nou-nascuti) si adulti.

AFLĂ MAI MULTE