Povesti Happy End cu tatici in trend

Povesti Happy End cu tatici in trend

Prima ecografie, prima bataie a inimii, prima atingere si prima imbratisare. Asa incepe povestea noastra, a parintilor, cu emotii, griji si multa fericire. Schimbam scutece impreuna, pregatim pe rand biberonul de noapte, alinam cand unul, cand altul colicile bebelusesti, ne contrazicem cand trebuie sa alegem scaunul de masina, apoi bicicleta, trotineta, gradinita si scoala, dar la final de zi ne pierdem impreuna in privirea senina a copiilor nostri.

Povestile parintilor se scriu altfel astazi. Daca odinioara tatii erau responsabili in mare parte cu stabilirea regulilor, iar mamicile se ocupau preponderent de ingrijirea copiilor, astazi trendul e altul: taticii sunt activi si pe deplin implicati in cresterea copiilor lor.

Tocmai de aceea, Alinan si-a propus sa dea startul unei noi campanii, care are in centru taticii. Alinan – Povesti Happy end cu #TaticiInTrend isi propune sa stearga prejudecatile, sa elimine temerile si sa incurajeze taticii sa aiba incredere in ceea ce fac, pentru ca nu au nevoie de scoala de paranting, ci doar de grija, atentie si multa iubire.

Importanta implicarii tatalui –  confirmata de cercetari

Cercetarile (Hoffman,1999) arata ca implicarea tatalui in rutina zilnica a cresterii copilului este asociata cu performante scolare ridicate. Mai multe studii (Gottman, Katz, & Hooven, 1997, Rah and Parke, 2008) au aratat ca implicarea tatalui, timpul si calitatea experintelor pe care acesta le are cu cel mic influenteaza direct si au un impact pozitiv asupra calitatii relatiilor sociale si integrarii in grupul de prieteni.

Una din cele mai intalnite preconceptii este aceea ca doar mama ii poate oferi copilului ce are nevoie. Psihologul Michael Lamb a efectuat o cercetare in care a aratat faptul ca cei mici cauta siguranta oferita de tata in egala masura ca cea pe care o ofera mama. Psihologul si cercetatorul canadian Michael Paquette afirma ca, in general, mama are rol de protectie, iar tatal ajuta copilul sa relationeze si sa cunoasca mai bine mediul inconjurator, axandu-se pe jocuri care ii dezvolta simtul umorului, increderea in propriile forte si abilitatile tehnice.

Nimeni nu se naste mama sau tata!

Este evident ca, pe masura ce cresc, e esential ca tatii sa le ofere timp copiilor si sa le fie alaturi in diverse momente din viata, sa isi creeze rutine impreuna cu ei (mers pe bicicleta, inot, fotbal). Cert e ca nimeni nu se naste mama sau tata. E un rol care se invata, in care trebuie mereu sa te perfectionezi si sa te adaptezi. E bine ca tu sa ramai cat mai aproape de cel mic, sa-l asculti, sa-l cunosti cu adevarat si nu uita ca evoluezi odata cu el si poti invata permanent de la copil.

Se spune ca a fi mama e unul din cele mai frumoase lucruri. Nu contestam acest lucru nicicum. Dar a fi tatic nu este oare la fel? Va spunem noi, dragi tatici. A fi tatic e cu adevarat minunat.

Fii tu, taticule!

De la prima atingere, prima schimbare de scutec, prima hranire cu biberonul, primul pupic pana la prima plimbare in parc, primul joc de fotbal – fii tu insuti. Implica-te, fii dezinvolt si fa din fiecare moment petrecut alaturi de cel mic o amintire de neuitat. Povestile nu sunt facute doar pentru copii. Exista povesti fascinante si pentru oameni mari. Stai cu ochii pe noi pentru a vedea despre ce istorioare este vorba si pentru a crea impreuna #povesti deosebite cu happy end.

Mamici, sa stiti ca nu v-am uitat nici pe voi. Veti fi complicele noastre care va identifica taticii in trend si le vor spune ca Alinan are o campanie foarte faina despre ei. In plus, avem surprize si pentru voi.

Poti comanda produsele noastre de aici.

Distribuiti acest articol ...
Share on facebook
Facebook
0