Primavara ai nevoie de bujori in obrajori

Primavara e tot mai aproape, asa ca trebuie sa ne pregatim sa o intampinam plini de energie si voie buna. Asta inseamna ca este bine sa ii oferim organismului ceea ce nu a reusit sa asimileze in timpul sezonului rece din cauza alimentatiei mai sarace in minerale si vitamine.

Una dintre cele mai des intalnite probleme cu care se confrunta copiii primavara este deficienta de fier, care se manifesta prin oboseala, slabiciune, dureri de cap si ameteli, tegumente si mucoase palide si uneori dificultati respiratorii.

Riscurile carentei acestui mineral nu sunt deloc de neglijat: anemia netratata poate duce la deficiente de crestere si dezvoltare fizica, neuro-psihica si intelectuala la copii (care pot afecta performantele scolare ale acestora), scaderea capacitatii de concentrare, vulnerabilitatea organismului la infectii respiratorii si digestive.

Cel mai important rol al fierului este asigurarea transportului oxigenului prin intermediul sangelui spre tesuturi. Pe langa acesta, fierul intervine si in procesul de producere a energiei in organism si este implicat in functii vitale precum mentinerea imunitatii si sinteza a numeroase enzime hepatice.

Cum sa asiguri un nivel optim al fierului pentru copilul tau

Aportul necesar de fier este asigurat in primul rand printr-o alimentatie de calitate din surse cat mai putin procesate si aditivate, insa acest lucru este aproape imposibil de realizat in epoca noastra. De aceea este foarte importanta administrarea de suplimente pe baza de fier, unde foarte important de urmarit sunt urmatorii parametri:

  • Biodisponibilitatea – nu orice forma de fier se absoarbe repede si complet. Fierul bisglicinat este cea mai absorbabila forma de fier, intr-o proportie de 99%
  • Reactiile adverse – nu orice forma de fier este acceptata de catre organism. In urma studiilor clinice efectuate, cele mai putine efecte adverse au fost inregistrate de fierul bisglicinat.

Alinan Happy Ferro sirop vine in sprijinul copiilor cu cea mai absorbabila si mai usor tolerata forma de fier, care nu provoaca reactii gastrice, dureri abdominale, stari de voma, greata sau constipatie.

Alinan Happy Ferro sirop asigura, incepand cu varsta de 1 an, intr-o singura doza pe zi, administrarea concomitenta de fier bisglicinat, acid folic (vitamina B9) si vitamina B12 in doze optim echilibrate. Cele doua vitamine participa la sinteza hemoglobinei si intensifica efectele fierului.

Distribuiti acest articol ...
Share on facebook
Facebook
0

Produse recomandate

Alinan<sup>®</sup> Happy Ferro<sup>®</sup>
Alinan® Happy Ferro®

Combinatie unica de acid folic, vitamin B12 si fier sub forma usor absorbabila.

AFLĂ MAI MULTE