Uita de indigestie

Momentul diversificarii e o alta etapa importanta din viata copilului tau si a ta, in calitate de parinte ingrijorat care nu stie cum o sa fie in aceasta perioada. E firesc. Apare inevitabil o grija in plus, un stres suplimentar generat de elementul de noutate – introduci alimente noi in alimentatia puiului tau.

In continuare vom puncta cateva din problemele care pot aparea in aceasta noua faza din viata micutului tau. De fapt, de ce sa le numim probleme?! Mai bine le numim incercari. Copilul iti ofera doar incercari.

Initial, fie ca e vorba de lapte matern sau de formula speciala, problema alimentatiei copilului era clara. Ca sa-l parafrazez pe Vasile Alecsandri: ziua lapte, noaptea lapte, dimineata lapte iara. Din momentul in care pe langa lapte trebuie introduse si alte alimente, apar incercarile. Una din incercarile care se pot ivi este indigestia.

Astfel se pot produce balonari, senzatia de preaplin, eructatiile, diaree, dureri si crampe abdominale. De ce pot interveni aceste probleme? Simplu: alimentele sunt incomplet digerate, raman mult timp in stomac si intestin, fermenteaza, produc gaze si pot provoca diaree acuta. De asemenea, pancreasul este suprasolicitat, flora intestinala normala este perturbata si apar bacterii rele. E cert: nu sunt deloc lucruri usoare pentru organism. Insa, Alinan digestie usoara simplifica foarte multe lucrurile. Cum?

  • Enzimele pe care le contine inlatura simptomele neplacute ale indigestiei(balonare, crampe abdominale, diaree
  • Asigura o nutritie echilibrata prin absorbtia completa a nutrientilor din alimentatie
  • Favorizeaza absorbitia vitaminelor si mineralelor
  • Impiedica fermentatia alimentelor incomplet digerate in colon, prevenind astfel formarea de gaze intestinale, balonarea, crampele.
  • Mentine in echilibru flora intestinala

Asadar, Alinan Digestie usoara nu are actiune doar asupra procesului de digestie in perioada diversificarii, ci are efecte asupra starii de bine a intregului organism. De remarcat e faptul ca se poate admininistra inca din momentul diversificarii alimentatiei(6 luni).

Distribuiti acest articol ...
Share on Facebook
Facebook
0