Virozele respiratorii la copii

În sezonul rece, virozele se răspândesc foarte rapid. Ele sunt infecții ale căilor respiratorii superioare (nasul, cavitatea bucală, faringele, laringele) sau inferioare (trahee, bronhii, bronhiole).

Multe dintre infecțiile căilor respiratorii sunt cauzate de virusuri, de aceea, tratamentul cu antibiotice nu este indicat (doar în cazul instalării unei posibile suprainfecții bacteriene).

Cele mai întâlnite forme de viroze respiratorii sunt răceala și gripa. Simptomele specifice virozelor respiratorii sunt durerile musculare, stările de oboseală, febra, tusea, secreție nazală, strănutul, durerile în gât și cefaleea (durerile de cap).

Acestea se transmit prin contact direct sau indirect cu o persoană contaminată și pe calea aerului. În general, se consideră că suntem contagioși în primele cinci zile de la debutul primelor manifestari clinice, însă la anumite persoane virsul poate rămâne activ mai multe zile.

Dacă cel mic a contactat o viroză respiratorie, iată cum îl poți ajuta:

 • Ajută-l să se hidrateze corect.  Trebuie să bea 2-3 litri lichide pe zi (apă, ceaiuri, compot, supe).
 • Folosește un spray nazal pentru curățarea căilor respiratorii. Îți recomandăm Respiran Hyal.
 • Dacă are dureri musculare, îți recomandăm Fleximobil Frecție, loțiune pentru masaj. Calmează durerile musculare din răceală și gripă, iar efectul se instalează imediat după aplicare. Poate fi folosit de către adulți și copii peste 3 ani.
 • Apelează la Propolis C Răceală și Gripă Copii încă de la primele simptome. Are acțiune imunostimulatoare puternică datorită cantității seminificative de vitamina C și extractelor naturale standardizate din compoziție.
 • Încurajează-l să se odihnească pentru a se reface și pregătește-i o masă cu alimente bogate în vitamine pentru a-i ajuta organismul să lupte cu viroza.
 • Pentru dureri în gât folosește Alinan Imunotus Iedera sirop , iar pentru tuse Proposept BLUE.

Iată și câteva sfaturi despre cum îți poți feri copilul și familia de virozele respiratorii:

 • Purtați mască atunci când sunteți într-un mediu în care mai multe persoane sunt răcite (la muncă, la grădiniță sau școală).
 • Învață-l pe cel mic că trebuie să se spele des pe mâini și la fel fă și tu. Asta vă va proteja de virusurile răspândite pe diverse suprafețe. Și HeXisept+ dezinfectant te ajută să ai mâini curate și un plus de sănătate.
 • Spune-i celui mic ca în mijloacele de transport în comun să nu-și atingă fața, nasul, ochii sau gura cu mâinile și să se spele pe mâini imediat cum ajunge la școală
 • Dormiți bine și mâncați sănătos și echilibrat. Am scris aici despre alimente care susțin sistemul imunitar.
 • Pentru întărirea imunității îți recomandăm Proimmunity Quercetin Plus capsule. Conține un complex de 4 ingrediente cu rol în susținerea capacității de apărare a sistemului imun și îmbunătățirea rezistenței organismului la agresiunea microorganismelor, asigurând funcționarea în condiții optime a acestuia. Iar pentru cei mici Propolis C Imunocomplex sirop, un supliment alimentar care are la bază 4 mecanisme diferite și 4 ingrediente naturale cu acțiune imunostimulatoare potențată.

 

Distribuiti acest articol ...
Share on facebook
Facebook
0