Blogul Alinan

Categorie:Creșterea copiilor
Toddleri

Cât de importantă e vacanța în viața copilului tău?

180
Vezi mai multe articole
ct-de-important-e-vacana-n-viaa-copilului-tu

Vacanta este in mod cert cea mai asteptata perioada a anului. Atat cei mari, dar mai ales cei mici asteapta vacanta pentru a se odihni, a se juca si, evident, pentru a-si reincarca bateriile. Dincolo de aceste aspecte evidente, un alt avantaj al vacantei il reprezinta timpul pe care parintii si copiii il pot petrece impreuna. Acesta este de departe cel mai important.

Pe langa latura distractiva si de recreere care se regaseste in jocul cu mingea, badmintonul de pe plaja sau saritul coardei, aceste activitati sunt mult mai importante pentru copil. Ele creeaza sentimentul de atasament, ii intaresc copilului stima de sine, deoarece toata atentia se indreapta spre el.


Vacanța – oportunitate de (re)descoperire

Cercetatorii sunt de parere ca atunci cand exista activitati in familie, in creierul copiilor se activeaza niste substante precum dopamina, oxitocina, care reduc stresul, declanseaza puternic sentimentul de afectiune si generozitate, creand totodata si o legatura emotionala indestructibila. Nu uitati faptul ca atasamentul este foarte important, deoarece starile emotionale devin, ulterior, trasaturi de personalitate.

Prin urmare, vacanta are un rol esential atat in dezvoltarea familiei, cat si in evolutia copilului pana la maturitate. Pe langa dezvoltarea abilitatilor de explorare a lumii inconjuratoare, de cunoastere, jocul in copilarie cantareste mult si in evolutia de mai tarziu a celui mic. La maturitate, jocul se poate transforma in abilitatea copiilor de a fi mai creativi si de a privi cu umor situatiile dificile.


Asadar, beneficiile timpului petrecut impreuna sunt incontestabile.

Iar pentru ca vacanta sa fie o amintire placuta, nu uitati ca in bagaj sa puneti, pe langa jucarii si voie buna, trusa cu solutii pentru prevenirea momentelor neplacute.

De exemplu, raul de miscare este o afectiune usoara, dar destul de frecventa si neasteptata. Alinan Emetix, cu ghimbir si vitamina B6, alunga senzatia de greata pe care o provoaca raul de miscare celor mici, fiind si un excelent tonic digestiv. Pentru cei mari, va recomandam sa aveti la indemana Emetix comprimate.

Pentru o digestie fara probleme, e bine sa stiti ca Alinan Digestie Usoara contine un complex de 8 enzime digestive care actioneaza asupra unei mari varietati de alimente, asigurand digestia acestora.

In caz de diaree, Stoptrans med este un dispozitiv medical destinat tratamentului simptomatic al diareei acute si cronice atat la copii (inclusiv nou-nascuti), cat si la adulti. Daca cel mic are constipatie, pune in trusa Laxit med. Se poate amesteca cu orice bautura, chiar si calda (ceai, lapte, suc de fructe sau supa), fara a modifica gustul acesteia.

Vacanta asta trebuie sa fie memorabila. Alinan e alaturi de tine si in vacanta, pentru ca momentele pe care le petreci alaturi de cei dragi sa fie unice.


Poti comanda produsele noastre de aici.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!