Blogul Alinan

Categorie:Creșterea copiilor
Toddleri

Metode care să-i ajute pe copii să învețe mai ușor

147
Vezi mai multe articole
metode-care-s-i-ajute-pe-copii-s-nvee-mai-uor

Învățatul este un proces esențial în ceea ce privește dezvoltarea copiilor și este important să ne adaptăm la stilurile diferite de învâțare ale acestora. Unii copii învață mai ușor prin intermediul activităților vizuale, cum ar fi desenul sau vizionarea videoclipurilor, în timp ce alții învață mai bine cu ajutorul activităților practice cum ar fi jocurile de rol sau experimentele practice. Iată mai jos o serie de metode și trucuri prin intermediul cărora copiii și adolescenții pot învăța mai ușor:


– Învățatul prin jocuri: de multe ori, cei mici sunt mult mai atrași să învețe prin intermediul jocurilor; există multe jocuri educative, atât online, cât și în format fizic, care îi pot ajuta pe copii să învețe și să se distreze în același timp.


– Metode vizuale: pentru mulți dintre copii, învățarea prin intermediul imaginilor se poate dovedi mult mai eficientă decât învățarea prin intermediul textului. Hărțile mentale, diagramele și ilustrațiile îi pot ajuta pe cei mici să rețină informațiile mult mai rapid și bine.


– Codul culorilor: această tehnică se bazează pe culori și se referă la folosirea marcatoarelor sau creioanelor colorate pentru a sublinia ideile importante dintr-un anumit text, pentru a le putea memora mai ușor. Unele persoane rețin mai bine când scrisul este colorat în roșu, altele când scrisul e colorat în albastru, etc. Încearcă mai multe variante și vezi care îl ajută cel mai mult pe cel mic.


– Învățatul în grup: copiii pot fi mult mai eficienți și entuziasmați atunci când învață alături de ceilalți colegi. Aceștia pot învăța unii de la alții și se pot încuraja și sprijini reciproc.


– Asocierea informațiilor noi cu cele familiare: învățatul poate deveni mai ușor atunci când informațiile noi sunt asociate cu cele deja cunoscute. Această tehnică îi poate ajuta pe copii să rețină și să înțeleagă mai bine informațiile.


– Învățarea prin exemple: o discuție despre trecut și evenimente importante din istorie îi poate face pe copii să înțeleagă mult mai bine subiectul studiat. De asemenea folosirea exemplelor este și mult mai practică și interesantă când vine vorba despre a învăța ceva nou.


Pentru a-i ajuta pe copii și adolescenți să învețe mai ușor și eficient, vă recomandăm Alinan atenție și concentare sirop – recomandat copiilor începand cu vârsta de 1 an pentru buna funcționare a sistemului nervos central, creșterea capacității de atenție și concentrare, reducerea agitației și emotivități precum și pentru reducerea oboselii și extenuării. Mai multe informații găsiți AICI.

Citește și...

Am selectat câteva articole care s-ar putea să te intereseze. Nu ezita să arunci o privire și să ne spui părerea ta!